چکیده ای از رویداد «هوش مصنوعی، همه چیز» امارات

 رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران در گزارشی از حضور هیات اعزامی اتاق ایران به رویداد «هوش مصنوعی، همه‌چیز»  (AI Everything)‌در امارات متحده عربی، این رویداد را یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین گردهمایی‌های جهانی در حوزه هوش مصنوعی دانست که در فوریه سال ۲۰۲۵ در امارات متحده عربی برگزار شد و بستری برای همکاری بین دولت‌ها، شرکت‌ها، استارت‌آپ‌ها، دانشگاه‌ها و محققان فراهم کرد تا به‌صورت مشترک به توسعه و پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی بپردازند.

نوربخش با بیان اینکه این رویداد در دو بخش اصلی برگزار شد، ادامه داد: یکی از این بخش‌ها، اجلاس جهانی هوش مصنوعی بود که در چهارم فوریه ۲۰۲۵ در هتل سنت رجیس ابوظبی برگزار شد و شامل سخنرانی‌های کلیدی، بحث‌های سیاست‌گذاری جهانی در حوزه هوش مصنوعی، اهدای جوایز و فرصت‌های شبکه‌سازی بود. در عین حال این رویداد شامل نمایشگاه جهانی هوش مصنوعی نیز بود که در پنجم و ششم فوریه ۲۰۲۵ در مرکز نمایشگاهی دبیDEC) ) در اکسپو سیتی دبی برگزار شد و بیش از ۵۰۰ غرفه‌دار از شرکت‌های بزرگ فناوری و استارت‌آپ‌های حوزه هوش مصنوعی در آن شرکت داشتند. همچنین، بیش از ۲۰۰ سخنران از ۶۰ کشور جهان در این رویداد حضور داشتند و به ارائه آخرین دستاوردها و نوآوری‌های خود پرداختند.

رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران در ادامه گفت: رویداد «هوش مصنوعی، همه‌چیز» بر محوریت تسهیل همکاری‌های جهانی در اقتصاد جدید هوش مصنوعی تمرکز داشت. این رویداد به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین گردهمایی‌های جهانی در حوزه هوش مصنوعی، به بررسی کاربردهای پیشرفته هوش مصنوعی در بخش‌های حیاتی پرداخته و به‌دنبال ایجاد نتایج تحول‌آفرین در این حوزه‌هاست. چنانکه کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف، سیاست‌گذاری و مدیریت هوش مصنوعی، نوآوری و استارت‌‌آپ‌ها و آموزش و توانمندسازی از جمله محورهای اصلی ارائه شده در این رویداد بود.

او افزود: حضور در این نمایشگاه به هیات اعزامی کمک کرد تا بینش عمیق‌تری نسبت به چیستی و آینده این فناوری به‌دست آورند، ارتباطات تجاری و فنی ارزشمندی ایجاد کنند و به تبیین استفاده از فناوری‌های پیشرفته، در بهبود مدل‌های کسب‌وکار توجه بیشتری داشته باشند. نکته حائز اهمیت اینکه، کسب‌وکارهای پیشرو در حال حاضر نه‌تنها از هوش مصنوعی برای بهینه‌سازی فرآیندهای داخلی استفاده می‌کنند، بلکه آن را به‌عنوان یک مزیت رقابتی کلیدی در توسعه محصولات، شخصی‌سازی خدمات و بهبود تجربه مشتری به کار می‌گیرند.

به گفته نوربخش، هوش مصنوعی می‌تواند در تمامی بخش‌های یک سازمان، از بازاریابی و فروش گرفته تا مدیریت زنجیره تأمین و پشتیبانی مشتری، تحول ایجاد کند. به کمک الگوریتم‌های یادگیری ماشین و تحلیل داده‌های کلان، شرکت‌ها می‌توانند تصمیمات هوشمندانه‌تری بگیرند، هزینه‌ها را کاهش دهند و با سرعت بیشتری به تغییرات بازار واکنش نشان دهند. ضمن آنکه، در دنیای امروز، نوآوری و رقابت بدون استفاده از ابزارهای هوشمند تقریباً غیرممکن شده است. شرکت‌هایی که زودتر هوش مصنوعی را در استراتژی‌های خود ادغام کنند، نه‌تنها بقای خود را تضمین می‌کنند، بلکه در مسیر رشد سریع‌تر و سودآوری بالاتر قرار خواهند گرفت.

نوربخش با تاکید بر اینکه استفاده از هوش مصنوعی به صاحبان کسب‌وکار کمک می‌کند تا تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه‌تر و مبتنی بر داده داشته باشند، ادامه داد: الگوریتم‌های یادگیری ماشین می‌توانند حجم عظیمی از داده‌ها را در کسری از ثانیه پردازش کرده و الگوهای پنهان را شناسایی کنند. این قابلیت باعث می‌شود مدیران بتوانند بر اساس اطلاعات دقیق، تصمیماتی بگیرند که ریسک کمتری داشته و بیشترین بازدهی را ایجاد کند. علاوه بر این، هوش مصنوعی پیش‌بینی‌پذیری را بهبود می‌بخشد. مدل‌های پیش‌بینی مبتنی بر داده می‌توانند روندهای بازار، تغییرات رفتاری مشتریان و حتی نوسانات زنجیره تأمین را تحلیل کرده و آینده را با دقت بالایی پیش‌بینی کنند. این موضوع به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا به‌جای واکنش‌های دیرهنگام، اقدامات پیشگیرانه انجام دهند و برای چالش‌های احتمالی آماده باشند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران ادامه داد: هوش‌مصنوعی به دلیل پیشرفت‌های تکنولوژیکی، کاربردهای گسترده، تأثیر اقتصادی و نقش استراتژیک در دنیای امروز بسیار مهم و ترند شده است. این فناوری نه‌تنها فرآیندهای موجود را بهینه کرده، بلکه راه‌های جدیدی برای نوآوری و رشد کسب‌وکارها فراهم کرده است.