استقرار تیم فنی در کارخانه لاستیک دنا برای رفع مشکلات تولید

در پی انتشار خبری مبنی بر توقف کار در کارخانه لاستیک دنا به دلیل گلایه کارگران از کاهش تولید و عدم بروزرسانی تجهیزات در این واحد صنعتی، معاون امور معادن و صنایع معدنی اداره‌کل صمت فارس اعلام کرد:برای حل این مشکل یک تیم فنی در این مجموعه مستقر خواهد شد و برنامه زمانبندی برای سروسامان دادن این واحد صنعتی به مدیرعامل ارائه خواهد شد.

چند روز پیش خبری مبنی بر توقف کار در کارخانه لاستیک دنا به دلیل عدم بروزرسانی دستگاه‌ها و ماشین آلات این واحد صنعتی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد؛ کارخانه‌ای که گفته می‌شود در سال ۱۳۸۲ به عنوان پر سودترین کارخانه در خاورمیانه شناخته شده و هم‌اکنون نیز با یک هزار و ۳۵۰ کارگر در زمینی به مساحت ۷۰ هکتار در حال فعالیت است.

آن طور که عضو شورای اسلامی کار کارخانه لاستیک دنا می‌گوید این کارخانه در سال ۹۲حدود ۱۲۰ تن تولید لاستیک داشته اما در حال حاضر میزان تولیدات این مجموعه به ۳۰ الی ۴۰ تن رسیده و با کاهش ۶۰ درصدی تولید مواجه شده است.

مجتبی فخاری معتقد است عدم به‌روزرسانی دستگاه‌ها و ماشین آلات کارخانه لاستیک موجب شده تا کارگران این مجموعه انگیزه و امیدی به بازنشستگی نداشته باشند و کسی هم پاسخگوی مطالبه کارگران نیست.

معاون امور معادن و صنایع معدنی اداره‌کل صمت فارس در این باره گفت: بدون شک دستگاه‌های این کارخانه قدیمی هستند و عدم به روز رسانی دستگاه‌های این واحد صنعتی با توجه به شرایط کنونی اقتصاد کشور دور از انتظار نیست.

مجید کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به ادعایی که کارگران این کارخانه دارند و طی جلساتی که اخیرا برگزار شده قرار است تیم فنی متشکل از کارشناسان اداره کار، نمایندگانی از استانداری و اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت، نماینده کارگران، کارفرما و شماری از نیروهای نخبه طی هفته آینده در این مجموعه مستقر شود تا این تیم به بررسی وضعیت حقوق کارگران و ارزیابی وضعیت تجهیزات این کارخانه بپردازد.

وی اضافه کرد: همه سالن‌ها در این مجموعه مورد بررسی قرار می‌گیرند و در نهایت مشکلات فنی با برنامه زمانبندی به کارفرما ارائه می‌شود تا هر چه سریعتر اقدامات لازم برای رفع و رجوع این مشکلات انجام شود.

معاون اداره‌کل صمت فارس ادامه داد: بدون شک نوسازی یا بروزرسانی تجهیزات و دستگاه‌هایی که نیاز به تعمیر داشته باشند و مشکل آنها قابل حل باشد در برنامه و دستورکار مدیران این کارخانه قرار خواهد گرفت.

او که معتقد است این کارخانه مشکلی در زمینه تولید ندارد و درصد بالایی از نیاز لاستیک کشور را برطرف می‌کند گفت: حتی مدیرعامل این کارخانه تلاش کرده تا در دوره‌های مختلف افزایش حقوق کارگران را در اولویت قرار دهد و طبق بررسی اداره کار هم هیچگونه کسری در حقوق کارگران این واحد صنعتی وجود ندارد؛ با این حال اداره کار اعلام کرده که فیش حقوقی کارگران هم در این هفته بررسی می‌شود تا اگر اجحافی در حق آنها شده باشد کارفرما مکلف به پرداخت حقوق این قشر شود.

این شرکت در سال ۱۳۵۳ با مشارکت بریجستون ژاپن و با نام بریجستون ایران تاسیس شد و در سال ۱۳۵۵ با ظرفیت بیست هزار تن در سال انواع تایر سواری ، وانتی ، اتوبوسی ، باری و کشاورزی همچنین تیوب در شیراز آغاز به کار کرد.

پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۹ شرکت تحت پوشش سازمان صنایع ملی قرار گرفت و در سال ۱۳۶۳ همه ی سهام بریجستون ژاپن به سازمان صنایع ملی منتقل شد و همزمان به شرکت تولیدی لاستیک دنا تغییر نام داده شد.