رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولید، تامین کنندگان مواد اولیه و زنجیره صنایع لاستیک گفت: چند کارخانه بازیافت در یزد و قم و … فعال هستند که لاستیکهای فرسوده را بازیافت کرده، نخ و موادی را که داخل لاستیک وجود دارد خارج و جسم سیاه لاستیک نرم را پس از آسیاب شدن وارد اتوکلاو میکنند و بدینترتیب بازیافت صورت میگیرد.
محمدرضا گنجی با بیان اینکه این انجمن بیش از صد عضو دارد، اظهار کرد: رستههای شغلی این مجموعه پیش از تولید تایر را شامل میشود و شامل تامینکنندگان، تولیدکنندگان ماشینآلات و سازندگان قطعات یدکی خودرو، تامینکنندگان مواد اولیه، تولیدکنندگان تایر، خدمات پس از فروش توزیعکنندگان و پنچرگیران هستند.
وی با بیان اینکه بهدلیل عدم تخصیص بهموقع ارز گاه در بازار شاهد کمبود تایر هستیم ادامه داد: مهمترین چالش این صنف تامین ارز است. اگر ارز کافی بهموقع در کشور و برای واردکننده تامین شود هیچگاه مشکل تامین تایر در کشور به وجود نخواهد آمد.
گنجی با اشاره به اینکه لاستیک ایرانی دارای بالاترین سطح کیفیت و دارای استاندارد ملی ایران است که تلفیقی از استانداردهای آمریکایی و اروپایی است، گفت: موارد فنی و تکنیکی مانند قابلیت ترمزگیری در مسافت مناسب، موضوع اصطکاک، قابلیت چنگزنی به زمین، صدای لاستیک داخل خودرو هنگام حرکت و …. که استاندارد SWR هستند، در حین مراحل تولید در تمام کارخانجات رعایت میشوند.
رئیس انجمن زنجیره تامین تایر گفت: هر چند نهاد نظارتی وجود ندارد، اما شرکتها پاسخگو هستند و در صورت وجود نقص و اشتباه در کالای فروختهشده مسئولیت را قبول و کالای نو را تحویل میدهند و دیگر نیازی به واحدهای نظارتی نیست.
گنجی در ادامه گفت: اگر مشتری باز هم قانع نشد، میتواند به سازمان استاندارد منطقه محل زندگی خود و سازمان تعزیرات شکایت کند.
او تاکید کرد: واردات بیرویه و بدونتخصص بیشاز قیمت لاستیک داخلی تمام میشود که متاسفانه رقیب تولید محسوب میشود.