یک فعال صنعت تایر در گفتگو با لاستیک پرس با اشاره به مشکلاتی که در صنعت روکش لاستیک در ایران وجود دارد گفت: تامین ماشین آلات و مواد اولیه برای صنعت روکش تایر از اهمیت زیادی برخوردار است و در ابتدای فعالیت واحدهای روکش در کشور ماشین آلات از اروپا تامین می شد، اما به تدریج و با افزایش قیمت و به صرفه بودن ماشین آلات آسیایی به سمت خرید ماشین آلات از مالزی، چین و تایوان رفتیم.
محمد اسماعیل کاظمی گفت: بعد از حل مشکل گرانی ماشینآلات، معضل تحریمها و بروز مشکل در واردات ماشینآلات مورد نیاز، به مسایل شرکت های روکش تایر اضافه شده است. البته برای تعمیرات ماشین آلات موجود در ایران مشکلی نداریم و این کار به راحتی انجام میشود.
وی درباره تامین تایر برای انجام فرآیند روکش توضیح داد: تامین تایری که بتوان آن را روکش کرد، سخت است؛ چراکه رانندگان هنوز فرهنگ استفاده از تایر روکش را ندارند. البته تایری که روکش میشود، باید یک شرایطی داشته باشد، اما رانندگان عموما استاندارد استفاده از تایر را رعایت نمی کنند و در نتیجه لاستیک کاملا صاف میشود.
وی افزود: وقتی تایر را تحویل صنعت بازیافت میدهند، باید عاج داشته باشد تا بتوانیم آن را روکش کنیم، اما رانندگان بیش از اندازه از تایر استفاده کرده و وقتی به سیم و نخ میرسد و دیگر قابل بازیافت نیست، آن را کنار میگذارند.
کاظمی بیان کرد: صنعت روکش از لاستیکهایی که به نخ و سیم میرسند استفاده نمی کند و پس از بازرسی تایرهای فرسوده، فقط لاستیکهایی که سلامت هستند روکش میشوند و تایرهایی که صاف هستند از چرخه بازیافت خارج میشوند؛ به همین خاطر پیدا کردن لاستیکهای مناسب روکش بسیار سخت است.
وی درباره منابع تامین ماده اولیه صنعت روکش گفت: اتوبوسرانی در مزایده لاستیکهای خود را میفروخت و کسانی که در مزایده برنده میشدند، تایرهای مناسب روکش را به فعالان این صنعت می دهند.
به گفته کاظمی، با روکش کردن لاستیک 40 درصد قیمت تمام شده این محصول کاهش مییابد.
کشور بیشتر در حوزه لاستیکهای کامیون فعالیت میکند، البته لاستیک سواری هم روکش میشود؛ بخش عمده کار متمرکز روی تایر کامیون است، زیرا در بخش سواری برای روکش استقبال وجود نداشت.