کاهش 19 درصدی مصرف آب در صنعت جهانی تایر در دهه قبل

به گزارش «لاستیک پرس» بر اساس گزارش های جهانی، کل آب مصرفی در صنعت تایر در دنیا  به طور قابل توجهی کاهش یافته است. بر اساس گزارشی که شورای جهانی تجارت برای توسعه پایدار منتشر کرده در فاصله سال های 2010 تا 2020 میزان تولید تایر در دنیا حدود 12 درصد افزایش یافته با این حال مصرف آب در این دوره 19 درصد افت را تجربه کرده و به خصوص بعد از سال 2013 زمانی که اعضای TIP  تصمیم گرفتند همه تلاش خود را در راستای رعایت اصول زیست محیطی به کار بگیرند این کاهش تشدید شده است.

بر اساس این گزارش در طول این دوره، اکثر اعضای TIP موفق شدند عملکرد خود را در راستای کاهش مصرف آب ارتقا دهند و این موضوع با اجرای پروژه های بهبود کارایی تکنولوژی های تولید و اصلاح شیوه های بهینه سازی مصرف آب تا حد زیادی ممکن شده است. این اصلاحات باعث شد مصرف آب کاهش و خطرات ناشی از کم آبی به خصوص در مناطق تحت تنش آبی به طور قابل ملاحظه ای کنترل شوند.

استفاده مجدد از آب و بازیافت آن یکی از اهداف کلیدی فعالان این صنعت و به خصوص اعضای TIP بوده و در این راستا هدف صرفه جویی در مصرف آب به همراه سرمایه گذاری در فناوری ها و ایجاد امکانات وسیع ذخیره سازی و بازیافت آب مصرفی در صنعت در کنار تعهد به صرفه جویی مستمر در مصرف آب همگی از اهمیت زیادی برخوردار است.

تلاش برای بهبود مدیریت پایدار آب شامل شناسایی، تعمیر و جلوگیری از نشت آب، بهبود استفاده مجدد از آب و بازیافت و تمرکز تلاش ها بر روی مکان های تحت تنش آب از اهمیت زیادی برخوردار است.

سازندگان تایر همچنین روی پردازش آب های سطحی، آب باران و آب های آلوده برای استفاده مجدد از آن در فرآیند تولید برنامه ریزی هایی کرده اند. آنها همچنین در حال کاهش مصرف کلی آب در کارخانه های خود هستند؛ به عنوان مثال، JK Tire مصرف آب خود را به میزان 50 درصد در 3 سال گذشته کاهش داده است. از سوی دیگر، دیگر تولیدکنندگان بزرگ یعنی میشلن، CEAT و آپولو نیز از برداشت آب باران و تصفیه پساب برای کاهش مصرف آب استفاده می کنند.

آب فاضلاب تصفیه شده نیز از طریق سیستم RO پردازش می شود و سپس برای برج خنک کننده استفاده می شود. برخی از تولیدکنندگان تایر، کارخانه های خود را به گونه ای طراحی می کنند که 40 درصد آب کمتری مصرف می کنند. مدیر عامل CEAT، گفته است که آنها برای استفاده مجدد 100 درصدی قصد دارند کل پساب و فاضلاب را به چرخش درآورند و از تجهیزات هوای خنک، نه چیلر آب خنک و برداشت آب روان استفاده کنند.