چرا کیفیت تولید فدای قیمت می شود؟

مدیر فروش شرکت پارتاک شیمی ماهان در گفتگو با «لاستیک پرس» با بیان این که این شرکت از سال 90 فعالیت خود را در حوزه تولید روغن های صنعتی شروع کرده گفت: از سال 94 به صورت تخصصی وارد عرصه صنایع لاستیک و تایر شدیم.

وی با بیان این که این شرکت در کنار تولید روغن های صنعتی، روغن های صنعت رابر را هم تولید می کند افزود: در این راستا پارتاک شیمی ماهان تامین کننده نیاز شرکت های تایرسازی دنا، ایران یاسا، شرکت های قطعات خودرو و … است که در ده سال گذشته با آنها همکاری کرده است.

خانم مینا محمدی با بیان این که بازار این حوزه کاملا رقابتی است و علاوه بر شرکت های مادر مانند نفت پارس، ایرانول، بهران، سپاهان و … شرکت های بزرگ و کوچک دیگری در بخش خصوصی در این حوزه فعالیت می کنند، افزود: ماده اولیه محصولات روغنی بر پایه مواد پالایشگاهی است و کارخانه پارتاک شیمی ماهان نیز در شهرک صنعتی مبارکه در استان اصفهان مستقر است.

به گفته وی در حال حاضر این حوزه همچون بسیاری دیگر از صنایع تولیدکننده مواد اولیه و واسط با مشکلات زیادی روبرو است، بطوریکه بسیاری شرکت ها حتی ممکن است زیان ده باشند که دلیل این امر نیز به چالش های تامین ماده اولیه از پالایشگاه ها، قیمت ارز، مشکلات بورس کالا و … برمی گردد.

مدیر فروش پارتاک شیمی ماهان با بیان این که برخی مواد افزودنی در این صنعت باید از خارج وارد شوند به مشکلات ارزی در تامین مواد اولیه اشاره کرده و گفت: روغنی که از طرف پالایشگاه ها عرضه می شود، بر پایه لوب کات که قیمت آن بر اساس قیمت های چهانی تعیین می شود، قیمت گذاری می شود که دلار در آن موثر است.

به گفته او بسیاری از تولیدکنندگان در این شرایط بیش از هر چیز به دلیل علاقه ای که به تولید دارند به فعالیت خود ادامه می دهند، وگرنه مشکلات اقتصادی که بنگاه ها با آنها روبرو هستند، بعضا توجیه اقتصادی تولید را کاهش می دهد.

محمدی در ادامه با اشاره به این که تامین مواد اولیه در صنایع مختلف با مشکلات زیادی روبرو است، گفت: این چالش ها تنها محدود به صنعت تایر و لاستیک نیست؛ به عنوان مثال ما تولیدکننده مواد مورد نیاز صنایع نساجی هم هستیم که بعضا مواد اولیه مورد نیاز برای آن وارداتی است و برای تامین آن با مشکلات بسیار زیادی روبرو هستیم.

مدیر فروش پارتاک شیمی ماهان با اشاره به این که ما مواد اولیه را از بازار خریداری می کنیم گفت: وقتی بازار قادر به تامین مواد اولیه نیست، تولیدکنندگان نیز با مشکلات زیادی روبرو می شوند و لذا به ناچار زیر ظرفیت تولید می کنند؛ بطوریکه در حال حاضر ما با دوسوم ظرفیت خالی روبرو هستیم، درحالیکه اگر دست و پای تولید بسته نبود و با تولیدکننده همکاری می شد، می توانستیم دو برابر ظرفیت تولید کنیم.

به گفته او به علت تنش های بالایی که در حوزه صادرات وجود دارد، ترجیح می دهیم محصولات را به تولیدکنندگان داخلی و یا شرکت های بازرگانی داخلیبفروشیم تا اگر قرار است کالای تولیدی صادر شود، از طریق شرکت های واسط صورت بگیرد، زیرا دولت محدودیت های زیادی را در حوزه بازگشت ارز و … در این سال ها اعمال کرده که عملا صادرات را توجیه ناپذیر نموده است.

وی با اشاره به این که رقابت موجود میان تولیدکنندگان باعث شده سطح کیفی تولیدات افزایش یابد گفت: با نوسانات قیمتی مواد اولیه در کشور، در حال حاضر کیفیت بالای محصول به افزایش قیمت تمام شده منتهی می گردد به همین دلیل بعضا خریداران ناچارند یک یا دو گرید کیفیت محصول را کاهش دهند تا با قیمت پایین تر محصول را خریداری کنند؛ با این حال ما به دنبال ارایه بهترین کیفیت با کمترین قیمت هستیم.