مدیرعامل ماشین سازی هاشمیان در گفتگو با «لاستیک پرس» با بیان این که نزدیک به دو دهه است که ماشین آلات مورد نیاز مورد نیاز صنعت لاستیک و تایر را تولید می کنیم گفت: طی پنج سال گذشته با بروزرسانی خطوط تولید و شیوه ها، تلاش کردیم بر پایه تحقیقات علمی، ماشین آلات بروزی را تولید و در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم.
داوود محمودی هاشمی با بیان این که تا به امروز بیش از 100 دستگاه بنبوری ساخته ایم گفت: در تلاشیم با دستگاه ها و شیوه های تولیدی بروز و باب میل مشتری، ماشین آلات باب دل خریداران را تولید کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با اثر تحریم ها روی صنعت ماشین سازی در کشور با اشاره به این که تحریم ها دارای دو اثر متفاوت بر صنایع از جمله این صنعت بوده گفت: از یک سو به دلیل رشد قیمت دلار، قیمت تمام شده تولید برای صنایعی که مواد اولیه وارد می کنند افزایش شدیدی را تجربه کرده است. از سوی دیگر به همین دلیل (رشد ارز) شاهد کاهش واردات محصولات نهایی هستیم که در همین راستا، اکنون برای تولیدکنندگان ایرانی استفاده از ماشین آلات ایرانی به صرفه تر از نمونه های اروپایی است، چراکه قیمت ماشین آلات ما یک سوم قیمت ماشین آلات اروپایی است.
وی همچنین به مقایسه کیفی ماشین آلات هم اشاره کرد و گفت: برای بررسی کیفی تولدیات ایرانی، چینی و اروپاییی باید گفت کیفیت و قیمت محصولات را باید با هم در نظر گرفت. امروزه برخی، دستگاه های چینی کارکرده را وارد می کنند که با قیمت پایین در اختیارشان قرار می گیرد، ولی از نظر کیفی در مقایسه با نمونه اروپایی و برخی نمونه های ایرانی، حرفی برای گفتن ندارد. با این حال برخی صنایع در کشور کیفیت ماشین برایشان اهمیت کمتری نسبت به قیمت آن دارد، به عنوان مثال برای تولید لاستیک چرخ به تکنولوژی پیشرفته ای نیاز نیست و حتی در تولید این محصول از ضایعات استفاده می شود، درنتیجه ماشین آلات با کیفیت پایین تری را سفارش می دهند.
مدیرعامل ماشین سازی هاشمیان با بیان این که این شرکت در حال حاضر محصولات خود را در سه درجه کیفی تولید می کند، گفت: محصولات درجه سه این شرکت از نظر قیمتی و کیفی از محصولات چینی هم پایین تر است و برخی مصرف کنندگان که قیمت برای آنها از کیفیت مهمتر است خریدار این ماشین ها هستند.
وی ادامه داد: محصولات درجه دوم کیفیت بالاتری از محصول چینی دارد و قیمت ان بالاتر است، اما مزایای دیگری جز قیمت برای خریداران این محصولات وجود دارد، به عنوان مثال این ماشین آلات گارانتی می شوند و برخلاف محصولات چینی، نماینده فروشنده حاضر نیست برای تعمیر به کشور بیاید.
به گفته مهندس محمودی نوع دیگری از ماشین آلات که در این شرکت تولید می شود، در نتیجه همفکری با مشاوران، مهندسین پلیمر و صنعتگران باتجربه و مطالعه و تحقیق طی چند سال اخیر از نظر کیفی تقریبا به محصولات اروپایی نزدیک است، اما قیمت این ماشین آلات تا یک سوم محصولات اروپایی است.
وی با اشاره به این که امروز تکنولوژی مورد نیاز اروپایی مطلقا به کشور وارد نمی شود گفت: ماشین سازان ایرانی توانستند با آزمون و خطا و تعمیر ماشین های خارجی و با کمک مشاوران، این صنعت را تا حد زیادی بومی کنند، به علاوه در تمام سال هایی که ماشین آلات می سازیم سعی کرده ایم هر روز کیفیت را بالا ببریم و در این مسیر توان خرید مصرف کننده را نیز در نظر گرفته ایم.
وی با اشاره به این که مواد اولیه و قطعات نیز در داخل ساخته می شود گفت: تنها ده درصد از تجهیزات مورد نیاز را وارد می کنیم و متاسفانه به دلیل مشکلاتی که در حوزه صادرات وجود دارد، قادر نیستیم محصولات خود را صادر کنیم.
به گفته محمودی، صنعت ماشین یک صنعت تخصصی است و به نیروی انسانی تخصصی نیز نیاز دارد، اما در این حوزه با مشکل روبرو هستیم و این موضوع باعث شده توان توسعه کسب و کار را از دست بدهیم.
وی با تاکید بر مشکلات صنعت در تامین برق مورد نیاز از دولت انتقاد کرد و گفت: دولت در هیچ حوزه ای اعم از پرداخت تسهیلات، معافیت مالیاتی، برق و سوخت و … از تولید حمایت نمی کند، ولی تولیدکننده ناچار است با همه این سختی ها ادامه بدهد و در برابر این چالش ها زیر ظرفیت هم که شده تولید کند.
به گفته این فعال بخش خصوصی 90 درصد تولیدات در حوزه ماشین الات پروژه ای و سفارشی است و ده درصد به صورت آماده تولید داریم که البته به دلیل مشکلات موجود، نمی توان بیش از نیاز مشتری تولید کرد که سفارشات هم بر اساس نیاز مشتری اولویت بندی می شود.