محققان کره‌ای بازیافت مبتنی بر کاتالیزور را پیش می‌برند

به گزارش «لاستیک پرس» به نقل از european-rubber-journal دانشمندان KAIST کره جنوبی یک سیستم کاتالیزوری جدید برای تجزیه تایرهای استفاده‌شده به آلکن‌های حلقوی با خلوص بالا توسعه داده‌اند که منبع بالقوه‌ای از مواد اولیه برای الیاف تایر و پلی‌آمید ارائه می‌دهد.

KAIST در ۲۶ ژوئن اعلام کرد که این تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور سون هیوک هونگ، «سیستم واکنش مبتنی بر کاتالیزور دوگانه» را برای رسیدگی به چالش‌های دیرینه در پردازش تایر ولکانیزه توسعه داده‌اند.

روش‌های بازیافت مرسوم مانند پیرولیز، پلیمرهای تایر را در دماهای بالای ۳۵۰ تا ۸۰۰ درجه سانتیگراد تجزیه می‌کنند تا نفت کوره تولید کنند؛ با این حال، تیم KAIST خاطرنشان کرد که این رویکرد محدودیت‌هایی دارد، از جمله مصرف انرژی بالا، گزینش‌پذیری پایین و خروجی هیدروکربن با کیفیت پایین.

برای غلبه بر این مشکلات، تیم فرآیندی را با استفاده از دو کاتالیزور توسعه داد؛ یکی که ساختار پیوند مولکول‌های لاستیک را تجزیه می‌کند؛ دیگری که “ترکیبات حلقوی را از طریق واکنش ایجاد حلقه” پدید می آورد.

به گفته محققان، این سیستم گزینش‌پذیری تا ۹۲٪ و بازده ۸۲٪ را هنگام استفاده روی تایرهای دور ریخته شده نشان داده است.

این فرآیند سیکلوپنتن را تولید می‌کند که می‌تواند به لاستیک بازیافت شود و سیکلوهگزن را تولید می‌کند که می‌تواند به عنوان ماده اولیه برای الیاف پلی‌آمید استفاده شود که آنها را “از نظر صنعتی بسیار ارزشمند” می‌کند.

پروفسور هونگ گفت: “این تحقیق یک راه‌حل نوآورانه برای بازیافت شیمیایی لاستیک‌های فرسوده ارائه می‌دهد. هدف ما توسعه کاتالیزورهای نسل بعدی با راندمان بالا و ایجاد زمینه برای تجاری‌سازی برای افزایش امکان‌سنجی اقتصادی است.

او افزود، این پلتفرم کاتالیزوری با طیف گسترده‌ای از لاستیک‌های مصنوعی و ضایعاتی سازگار است و از راه‌حل‌های مقیاس‌پذیر و چرخشی برای صنایع پلیمر و مواد پشتیبانی می‌کند.