رییس انجمن صنفی کارفرمایی تولید، تامین کنندگان مواد اولیه و زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور، با بیان این که 2.5 تا 3 میلیون حلقه تایر در کشور کم داریم و در حوزه تایرهای سواری، سایزهای 13 و 14 با کمبود روبرو است گفت: با افزایش ظرفیت تولید به خصوص در این سایزها تا پایان سال جاری بازار به تعادل خواهد رسید.
به گفته دکتر محمدرضا گنجی دو سال پیش به دلایلی که شاهد آن بودیم، تایر با افزایش قیمت روبرو شد و با دخالت وزارت صمت و ایجاد سامانه ثبت نام خرید تایر دولتی، مشکلات نه تنها کمتر نشد که بیشتر هم شد.
وی افزود: در حال حاضر خریدار برای دریافت دو حلقه تایر ابتدا باید مدارک خود را در سامانه آپلود نماید. پس از آن قرار است سامانه مدارک را تایید و وی با مراجعه به یک فروشگاه دو حلقه تایر دریافت کند. مشکل از جایی شروع شده که بیشتر مواقع مصرف کننده با عدم تایید ثبت نام روبرو شده و در برخی موارد حتی اشتباهات دیگری مانند عدم تطابق خودرو با مشخصات شخص ثبت نام کننده ایجاد می شود و در نتیجه بار دیگر باید ثبت نام صورت بگیرد که اگر انجام شد لاستیک تحویل می شود و ببینید این مراحل تا چه میزان در وقت و انرژی خریدار و نماینده فروش اثر منفی به همراه دارد.
به گفته او معتقدیم در حال حاضر نیازی به این سامانه نیست، زیرا زمانی که دو میلیون تومان اختلاف قیمت بین تایر دولتی و آزاد وجود داشت، شاید ضروری بود، اما حالا اختلاف قیمت به 200 هزار تومان رسیده و در نتیجه ضرورتی برای چنین اقدامات معطل کننده ای وجود ندارد، به خصوص این که همه مردم برای ورود اطلاعات به سامانه آگاهی لازم در اختیار ندارند و لذا سامانه در حال حاضر یک مانع در برابر مصرف کنندگان است.
به گفته رییس انجمن صنفی و کارفرمایی تولید، تامین کنندگان مواد اولیه و زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور، تولیدکنندگان از سال قبل چندمیلیون دلار ارز طلبکارند و از موجودی مواد اولیه پارسال تولید می کنند و این در حالی است که دولت و وزارت صمت به تجار گفته اند تایر وارد کنند.
وی با انتقاد از این که ارز واردات به سرعت و بدون بروکراسی تامین می شود، اما تولیدکننده باید ماه ها در صف دریافت ارز بماند گفت: واردات تایر هدفمند نیست و به جای آن که نیازهای ضروری بازار تعیین و به واردکننده تکلیف شود، دست واردکننده در واردات تایر را باز می گذارند و درنتیجه وارد کننده به جای واردات تایرهایی که با کمبود روبرو هستیم تایرهای شاسی بلند و یا تایرهای سواری خاص با قیمت های گزاف وارد می کند. این در حالی است که ما ارز را 48 هزار تومان تامین می کنیم و واردکننده با قیمت 28 هزار تومان و در چنین فضایی چه انتظاری از تولیدکننده وجود دارد؟