به گزارش «لاستیک پرس»، نگاهی به وضعیت فروش شرکت دوده صنعتی فام در سامانه کدال نشان می دهد این شرکت در شش ماهه اول امسال رقمی در حدود هزار و 551 میلیارد و 497 میلیون تومان فروش را به ثبت رسانده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشدی معادل 60 درصد را نشان می دهد.
این در حالی است که در شهریور ماه میزان فروش این شرکت 24 درصد نسبت به شهریور پارسال کاهش یافته که به نظر می رسد مشکل قطعی برق در این ماه عامل اصلی این اتفاق بوده است.
در این بین سهام شصدف نیز از خرداد ماه و بعد از برگزاری مجامع قیمت هر سهم از 3967 تومان به 1488 تومان رسید و از آن به بعد روند نزولی را پشت سر گذاشته و حالا در محدوده 1277 تومان قرار گرفته که این امر به نارضایتی گسترده سهامداران این سهم منتهی شده است.
فعالان بازار با انتقاد از عدم واریز سود سهام توسط این شرکت با گذشت چند ماه از مجمع به بازارگردان و حقوقی سهم انتقاد می کنند و معتقدند به رغم افزایش فروش در نیمه اول سال، انتظار می رود لااقل طرح های توسعه ای مهمی تعریف شود، در غیر این صورت وضعیت کنونی از نظر سهامداران قابل قبول نیست.
در مقابل برخی با اشاره به این که این سهم از نظر بنیادین دارای پتانسیل های خوبی است معتقدند کاهش بیشتر قیمت سهام و به کف رسیدن آن فرصت مناسبی را برای خرید فراهم می کند، لذا انتظار می رود یک حرکت شارپی در آینده در این سهم رخ بدهد.
عوامل موثر بر هزینه شرکت صنعتی دوده فام
حدود 90 درصد از بهای تولید محصولات مربوط به مواد اولیه روغن میباشد که طبیعتا افزایش نرخ مواد اولیه روغن تاثیر مستقیم در بهای تولید محصولات دارد.مواد اولیه مصرفی شرکت شامل روغنهای فورفورال،co،cfo، قطران و مواد بسته بندی می باشد که تامین کنندگان عمده مواد شرکت های پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی امیرکبیر، پالایشگاه آبادان، پتروشیمی جم ، پتروشیمی تبریز، شرکت نفت ایرانول، پتروشیمی شازند و پالایش نفت شازند است و نرخ آن به صورت مستقیم از تغییرات قیمت لوبکات و نفت کوره تاثیر می پذیرد.
تاثیر نرخ دلار بر نماد شصدف
تغییرات نرخ ارز هم برای مواد اولیه و بهای تمام شده محصولات موثر بوده و هم به بخش صادراتی درآمد شصدف.
سایر عوامل تاثیر گذار و ریسک های شصدف
با توجه به اینکه بخشی از قطعات و تجهیزات خطوط تولید و بسته بندی وارداتی می باشد ، تغییر در قوانین و مقررات دولتی ، تحریم های بین المللی و قوانین محدود کننده در تعیین نرخ فروش محصولات متناسب با تغییر بهای تمام شده و همچنین هرگونه شرایط محدود کننده دیگر به عنوان ریسک مهم در این زمینه تلقی می گردد.