مدیرعامل کربن سیمرغ در گفتگو با لاستیک پرس اعلام کرد:
بازار طلایی دوده ایرانی در خارج از کشور
مدیرعامل کربن سیمرغ در گفتگو با لاستیک پرس با اشاره به این که از سال ۹۵ با آغاز برجام اقدامات صادراتی کربن بلک نیز در کشور تقویت شد گفت: در آن زمان توانستیم بازارهای خیلی خوبی را کسب کنیم، بطوریکه در دو سال تا اواخر ۹۶ به بازارهای اروپا مانند لهستان، انگلیس، آلمان و ایتالیا محصول ارسال کردیم و با از سرگیری تحریم های ترامپ و محدودیت های نقل و انتقال پول، بار دیگر صادرات مستقیم با چالش مواجه شد و بسیاری از بازارها را از دست دادیم، بطوریکه در سال های ۹۷ و ۹۸ در حدود ۴ تا ۵ هزار تن محصول را با مکانیزم های مختلف، اما سخت صادر کردیم ولی حالا ۲۱ هزار تن کالا صادر و پول آن را از طریق واسطه دریافت می کنیم.
به گفته هوشنگ زینالی در حال حاضر کشورهایی مانند هند پاکستان، مالزی، اندونزی، تایلند، ویتنام و … خریدار محصول کربن هستند و کربن سیمرغ به تنهایی توانسته سال گذشته ۱۹ میلیون دلار صادرات داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که محصول ایرانی از نظر کیفی چه جایگاهی در بین رقبای خارجی دارد افزود: خوشبختانه کیفیت محصولات ما با استانداردهای بین المللی مطابقت دارد و اگر تحریم ها ممانعتی در مسیر صادرات ایجاد نمی کردند، می توانستیم بسیاری از کشورهای اروپایی را به جمع خریداران خود وارد کنیم و بازار پایداری را برای این محصول ایجاد کنیم که از منظر ارزآوری نیز برای کشور موقعیت مناسبی ایجاد می کرد.
به گفته وی این مساله برای ما نیز مزیت های زیادی دارد، به عنوان مثال بزرگترین مزیت صادرات برای ما آن است که با توجه به نیازی که برای این کالا وجود دارد، وجه کالا را ابتدا دریافت و جنس را سپس ارسال می کنیم، درحالیکه در فروش داخلی این رویه معکوس است و فروش های داخلی اغلب مدت دار صورت می گیرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر حضور در بازارهای جهانی و معافیت های مالیاتی مزیت دیگری است که باعث می شود صادرات به اهرمی برای کسب سود مناسب و سرمایه در گردش خوب برای شرکت های تولیدکننده در این صنعت تبدیل گردد.
به گفته زینالی نکته دیگر آن که تکنولوژی کربن تکنولوژی بروزی است و از ماشین آلات اروپایی در تولید آن استفاده می کنیم و این محصول از پارامترهای کیفی تعریف شده ای برخوردار است که باعث شده کارخانه های تایرساز از آن استقبال خوبی کنند.