چالش نقدینگی در کمین شرکت های تایرساز

در حالی که فعالان صنعت تایر از نگرانی های جدی خود در حوزه تامین منابع ارزی تولید و قیمت گذاری دستوری گلایه دارند، مطالبات از شرکت های خودروساز نیز به یک نگرانی عمده در این صنعت تبدیل شده است.

به گزارش «لاستیک پرس» فعالان صنعت تایر کشور در ماه های اخیر با ابراز نگرانی از رشد بدهی خودروسازان می گویند در صورتی که شرکت های خودروساز نسبت به رفع تعهدات خود اقدام عاجلی صورت ندهند صنعت تایر با مشکل نقدینگی شدید روبرو خواهد شد.

به گفته فعالان این صنعت بخش زیادی از فروش شرکت های تایرساز به شرکت های خودرویی است که اغلب به صورت مدت دار صورت می گیرد، اما متاسفانه شرکت های خودروساز نسبت به تادیه به موقع این بدهی ها اقدام نمی کنند، بطوریکه ارقامی بین 4 تا 6 همت بدهی شرکت های خودروسازی در این بخش اعلام می شود.

متاسفانه سیاست های حمایتی دولتی از شرکت های خودروساز در حال تبدیل شدن به یک معضل بزرگ برای شرکت های پایین دستی از جمله قطعه سازان و شرکت های تایرساز است.

این در حالی است که شرکت های تولیدکننده تایر در دو سال گذشته با تاکید بر ضرورت تامین به موقع ارز برای واردات مواد اولیه تایر و آزادسازی قیمت ها در تلاشند حاشیه سود این صنعت را به حد معقولی برسانند، اما نه تنها این اتفاق نیفتاده، بلکه بدهی انباشته به این صنعت در حال تبدیل شدن به یک معضل بزرگ است.

در سوی دیگر پرداخت 15 همت تسهیلات به شرکت های خودروساز که سال گذشته توسط شورای پول و اعتبار تصویب شده بود تا پایان شهریور ماه عملیاتی می گردد؛ موضوعی که در کنار مبالغ دریافتی به عنوان پیش دریافت ثبت نام خودرو و فروش سالانه نزدیک به یک میلیون دستگاه خودرو می تواند بخش زیادی از چالش های موجود در زنجیره تولید خودرو را برطرف نماید.

با این حال به نظر می رسد شرکت های خودروساز به دلایلی همچون حجم بالای نیروی انسانی و ساختار دولتی که دارند انحصار مالی را مطالبه می کنند و به عبارتی خواهان حمایت های بیشتر نه برای زنجیره تولید بلکه به صورت انحصاری هستند.

این در حالی است که شرکت های تایرساز و قطعه ساز ماه ها در صف تخصیص ارز معطل هستند و ارزی که دریافت می کنند کفاف نیاز آنان را نمی دهد و با مشکلات مالی دست به گریبان هستند.

شرکت های خودروساز تایر را با نرخ دولتی و به صورت مدت دار خریداری می کنند و این در حالی است که دولت در فروش بخش دوم تایر توسط تایرسازان نیز دخالت می کند و از فروش ازاد این کالا به بازار نیز ممانعت به عمل می آورد.