شرکت ارزش آفرین از مجموعه های میدکو، از جمله شرکت های روکش تایرهای معدنی است که تایرهای بازسازی شده این شرکت در بسیاری از معادن کشور به کار می روند. یکی از مدیران این شرکت در گفتگو با لاستیک پرس با اشاره به این که اکثر شرکت های بزرگ دنیا در حال حرکت به سمت روکش تایر هستند گفت: این امر در کنار صرفه جویی بالایی که در قیمت تایر برای مصرف کنندگان ایجاد می کند، سهم بالایی در ارتقای محیط زیست ایفا می کند.
مهندس مرتضی صفاری، با اشاره به این که امروزه از منظر فنی، استانداردهای بالایی در حوزه روکش تایر تعریف شده افزود: به ویژه در حوزه تایرهای سواری، باری و اتوبوسی استانداردهای سخت گیرانه ای در دنیا و ایران وجود دارد، اما در حوزه تایرهای معدنی داستان کمی متفاوت است و این تفاوت از دو جنبه قابل بررسی است؛ نخست این که شرایط استفاده از تایرهای معدنی، سخت و پرچالش است (مناطق صعب العبور، سنگی، کوهستانی و …) و دوم این که مستعمل شدن تایرهای معدنی خطر جانی برای مصرف کنندگان ندارد و این دو موضوع متناقض، باعث شده تا استانداردهای آن نیز متفاوت باشند.
به گفته او امروز در معادن گل گهر، سیرجان، سنگان، معادن سنگ آهن، مس، سنگ های ساختمانی و شن و ماسه تایرهای روکشی این شرکت ارسال شده اند و اتفاقا نتایج بسیار مناسبی هم گرفته شده است. به عنوان مثال در برخی معادن، تایر اوریجینال و نو با تضمین هزار ساعت کارکرد استفاده شده، اما تایر روکشی که شرکت مذکور به این معادن ارسال کرده، حتی هزار و دویست ساعت کار کرده و این نشان می دهد تایرهای این شرکت مناسب و معتبر است.
به گفته او همه خدماتی که در این شرکت در راستای تولید روکش تایر ارایه می شود، کاملا مبتنی بر دانش فنی داخلی شرکت و تیم تحقیق و توسعه این گروه است و کامپاندهای فرموله شده برای هر معدن، هر کاربر و هر سایز تایر و همچنین تک تک مواد اولیه ای که در تولید روکش تایر به کار می رود، همگی طراحی خود شرکت است و سمنت به کار رفته که تا 60 درصد چسبندگی روکش به منجید را افزایش می دهد، با فرمولاسیون شرکت استفاده می شود و خوشبختانه امروز بسیاری از معادن پیشقدم شده و مشتری این مجموعه شده اند.
وی با اشاره به این که این شرکت منجید را از معادن تامین و روکش می کند و طبق استاندارد، تایر معدنی را می توان تا دو بار روکش کرد، به شرطی که در نگهداری منجید تایر و حفظ ساختار آن رعایت استاندردها شده باشد.
این کارشناس حوزه روکش تایر افزود: متاسفانه در معادن ایران، فرهنگ عملیاتی استفاده بهینه از تایر وجود ندارد و تایر به گونه ای استفاده می شود که مستهلک می گردد؛ منتهی ما با راه اندزای واحد پایش ، کارمندان این واحد را به معادن ارسال می کنیم تا با مطالعه سلامت ساختار تایر، روکش مناسب صورت بگیرد و مهم است این فرهنگ عملیاتی شروع شود.
وی ادامه داد: بازدید دوره ای هم داریم تا مدیریت استفاده از تایر پایش شود و حتی در مورد تایر نو این پایش ها را انجام می دهیم.
به گفته صفاری، تمام تایرهای وارداتی و تولید داخل توانایی روکش شدن را دارند، به شرطی که استانداردهای مصرف رعایت بشود و امروز شرکت های بزرگ دنیا در تلاشند تا تمام تایرهای مصرفی به خصوص در حوزه باری و اتوبوسی و معدنی را دوباره و بارها بتوان روکش کرد و به چرخه مصرف بازگرداند.